В Русия, Северна Македония честват Рождество Христово

Путин подчерта ролята на църквата за укрепване устоите на обществото
7 яну 2020 09:32, Елка Василева
156

Снимка: БГНЕС

Русия, Сърбия, Северна Македония честват днес Рождество Христово. Руският патриарх Кирил отслужи среднощна коледна литургия в катедралния храм "Христос Спасител" в Москва.

Главата на Руската православна църква пожела силата на разума да се обедини с добротата и правдата. Той заяви, че раждането на Исус Христос е „най-значимото събитие в човешката история“.

Стотици вярващи се стекоха в храма, за да чуят службата, на която присъства премиерът Дмитрий Медведев заедно със съпругата си Светлана.

Президентът Владимир Путин поздрави руснаците за Рождество Христово, като им пожела здраве и благополучие. Той подчерта ролята на Руската православна църква за укрепването на духовно-нравствените устои на обществото.

Самият Путин посрещна празника в Спасо-Преображенската катедрала в Санкт Петербург, където е получил свето кръщение. Той вече за трета година /след 2019 г. и 2012 г./ посреща Рождество в този храм, предаде ТАСС. Путин пристигна в полунощ за участие в празничната рождественска служба. Той остана над половин час на нощната божествена литургия, след което разговаря с предстоятеля на храма Николай Бриндин и му подари икона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
34
 
! Отговори
! преди 4 години
на сниката се изтъпанил един безбожник, наредил да се пази мумията на друг безбожник, ленин, браво и хвала на водкаджиите!
113
4
 
34
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
А колкото до Сталин сатрап ама спаси евреите всв, на нас земи спаси, татарите от Крим изгони и сега като се наложи да си върнат подаръка Русите, стана по демократично с гласуване и утре Бойко като иде при Путин, Меркел и тя на крака ще се путлерасат и те май, а:)))
112
4
 
34
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Едно е сигурно ние тук сме останали православни благодарение на тях, справка 3 март, иначе *** те най ги е страх от тях, знаеш:) от Русия и ако трябва да се избира по добре путлераст отколкото либераст, щото там и пола им друг :)))
111
5
 
35
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Ха ха хаИ ако утре Путин ви заповяда да се обрежете и да приемете исляма ще го направите без да се замисляте. Това ви е православието на русофилите.
110
5
 
35
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Ха ха хаНяма по-безбожна нация от руснаците, бе путлераст. Същият този храм, в който ботокса се преструва на православен християнин е взривен по заповед на Сталин през 1934 година. Стотици хиляди свещеници са разстреляни а църквите са превърнати в складове, обори и се съвети. А партийни секретари като теб са учели, че "Религията е опиум за народите". Колкото си православен ти, толкова са православни и Путин и руснаците. Както казах ПУТИНОСЛАВИЕТО не е православие.
109
3
 
35
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Не етолко просто, няма без грешни особено империи, всички грешат, но такъв Содом и Гомор като 32 пола в щатите и извратените в Европа в Русия, а и тук няма, то и по нашите земи християнството е налагано с меч и ако се наложи те ще го защитят, без грешни няма, но има и граници и хората не са сляпи:)
108
7
 
35
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До ОтговорихЗа Путин и "православна Русия" не важат ли Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи" и "Не убивай"? Православно ли е да държиш мумия в центъра на столицата си и да и се кланяш? Православно ли е да угнетяваш съседните си страни, да ги нападаш и избиваш и да им отнема територии? Православно ли е навсякъде да предизвикващ раздори, убийства и да правиш хибридни войни срещу цивилизования свят? Бъркаш ПУТИНОСЛАВИЕТО с православие.
107
4
 
36
 
! Отговори
Отговорих преди 4 години
Путин и Русия са най големия гарант за православието и буквите ни, особено и след това, което обясни вчера на мюсюлманите, както и преди и сега те са гарант за християните на балканите, с нато нали видя македонците как учат албански, гърците също може да питаш за натото:)
106
4
 
33
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Стоянка немскаЕдинствено русофил може да пише така гнусно срещу България и българите. Но вие сте най-големите българофоби и национални предатели, така, че за вас това е нещо нормално.
105
3
 
33
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До До чибурашкатаНе се ядосвам от такива *** неща. Но явно теб те възбуждат и ти дават смисъл на живота. Не ми отговори обаче какво общо има с временна агресивна Русия и диктатора Путин с освобождението. Явно поставяш знак на равенство между тях и събитията от 1878 година. Дълбоко грешиш!
104
2
 
33
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До Стоянка немскаНе, просто си от *** оставен преди 140 години от Русия.
103
1
 
35
 
! Отговори
До чибурашката преди 4 години
Ами на 3 март и утре като иде Бойко с Путин и Ердо да откриват Южен поток, па и аец чакаме удари една студена вода и тв не гледай, че пред парламента цар освободител, то и на всяка служба в българска църква се споменава цар освободител, та и там не слушай да не се ядосваш:)))
102
5
 
35
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До До чибурашкатаКакво го развяваш това освобождение? То не отменя истината, че Русия е агресивна държава а Путин диктатор психопат. И ние българите не дължим нищо на съвременна Русия а още по-малко на Путин. Напротив от тях нищо добро не сме видели.
101
1
 
33
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До рускиняДОРОГАЯ, в това отношение първо място държат руснаците!
100
1
 
33
 
! Отговори
рускиня преди 4 години
До ЧебурашкаТъп и *** си, и успял да ни покажеш това. Браво!
99
2
 
33
 
! Отговори
До чибурашката преди 4 години
Знам разбира се, но сръдни има винаги, но това не отменя 3 март, нито пък 1 стихотворение цялото творчество и русофишството, напротив показва обективността му за освобождението му, а и след това, но исторически така се получава, че ние все в губещата страна та трябва от тук Русия да минава:)
98
2
 
33
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До До чебурашкатаЦигарения митрополит не може да бъде никакъв патриарх. Нищо че вицето Йотова му падна на колене. Дявол в расо а под расото пагони от КГБ. Гундяев е подигравка за православните християни. Но ти явно си Путинославен а не православен.
97
2
 
33
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Ако беше малко по - грамотен щеше да знаеш, че е било достатъчно един руски снаряд да падне на българска територия за да се превърне същият този патриарх от русофил в българин. И да напише стихотворение срещу "неканените руски гости". Както и да подкрепи инициативата Храм паметник Александър Невски да се преименува на "Св и св. Кирил и Методи". И се за питай колко им е православието щом на Нова година ядат и пият като прасета а честват Рождество Христово на 6 януари.
96
1
 
34
 
! Отговори
До чебурашката преди 4 години
Абе ти и за теолог ли се имаш тука не можело ха, ха, Наш Бойко като идва руския патриарх се наведе и му целуна ръка и кръста и бравонищо, че е бил охрана на Тато ама не можело, а трети пол може :))
95
2
 
33
 
! Отговори
Дочибурашката преди 4 години
Какво бил казал, ами патриарха литературата ни какво е казал,за Русия, а Пустите Клисурци станали Московци, а панагюрци донски казаци:) и пет пари не давам за вълк ли са или не като пазят православието, на нас земи те не са ни взели, напротив, справка нац. Празник:) и какви опорки истината, Македония учат ли албанския учат, ама като се каже истината и опорки друг им казал, те хората да не са сляпи

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe